Ankara emek ve demokrasi güçleri, AKP’nin yoğunlaştırdığı savaş söylemleri ve politikalarına karşı TBMM önündeydi

Ankara emek ve demokrasi güçleri, AKP’nin yoğunlaştırdığı savaş söylemleri ve politikalarına karşı TBMM önündeydi
AKP’nin gerek iç politikada gerekse dış politikada savaş söylemlerini artırıp sınır hattındaki asker hareketliliğini yoğunlaştırması üzerine Ankara emek ve demokrasi güçleri savaş karşıtı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TBMM Dikmen Kapısı’ndaki basın açıklamasında savaş politikalarına ve katliamlara karşı direnen Ortadoğu halklarının kazanacağının altı çizildi.
Emek ve demokrasi güçleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Sultan Saygılı, 7 Haziran seçimleri sonrası AKP iktidarının sallandığını, Tayyip Erdoğan’ın kendi geleceğini güvence altına alacak rejim değişikliğini gerçekleştiremediğini belirtti. Erdoğan’ın oy devşirme kaygısı güderek erken seçim koşullarını hazırlamaya çalıştığını ifade eden Saygılı, “Ülke içinde kışkırtıcı ortamı yaratmak ve çeşitli gerekçelerle Suriye’ye müdahale etme hesapları yapma konusunda cesaretlendi. Biz savaşın kan, kurşun, işsizlik, açlık, yoksulluk olduğunu biliyoruz” dedi.
Saygılı, emek ve demokrasi güçlerinin, barış için mücadele edenlerin savaşa karşı güçlerini birleştirdiğini kaydetti ve TBMM’yi bu söyleme kulak tıkamamaya davet etti.
Basın açıklamasına CHP’li milletvekillerinden de destek geldi. Kısa bir konuşma yapan CHP Balıkesir Milletvekili Mahmut Tüm, bu ülkede yaşayan herkesin barışa ihtiyacı olduğunu, bu günden itibaren Meclis’te ve sokakta “Savaşa dur” diyeceklerini dile getirdi.
Sendika.Org/ Ankara