Tayyip Erdoğan gazetecilere futbolda şiddet üzerine verdiği bir röportajda baklayı ağzından çıkardı: Üniversitelerden özel güvenlik kalkacak, tamamen polis gelecek!

Tayyip Erdoğan gazetecilere futbolda şiddet üzerine verdiği bir röportajda baklayı ağzından çıkardı: Üniversitelerden özel güvenlik kalkacak, tamamen polis gelecek!
Özellikle son dönemlerde yapılan her protestoya saldıran, insanları yaralayan hatta ölümlerine yol açan ve üniversite muhalefetini bastırmak için sık sık okul içinde de kullanılan polis, Erdoğan’ın iddiasına göre üniversiteye tamamen yerleşecek.
Tayyip Erdoğan’ın tam açıklaması şu şekilde:
“Kulüpler, federasyon ve medya birlikte çalışın… Biz de hükümet olarak üstümüze düşeni yaparız. Bir de statlardan ve üniversiteden özel güvenliği çıkartacağız. Çünkü danışıklı dövüş oluyor. Kulüp yönetimlerinin çıkarları için çalışıyorlar, güvenlik için değil. Onları artık üniversitelerden ve statlardan çıkaracağız. Yine polis bakacak bu işe.”
Daha önce İstanbul Üniversitesi’nde polis işgali sonucunda ne olmuştu?
1990 yılında, İstanbul Üniversitesi rektörü Cem Demiroğlu’nun çağrısı ile polis İstanbul Üniversitesi’ni adeta işgal etmiş, üniversitelilerin kendini ifade etme hakları ellerinden alınmış, en demokratik protestoya müdahale eden polis işgalini öğrenci tacizine kadar vardırmıştı.
“Alışamadım” diye kampanya başlatan üniversite öğrencileri, polisi üniversiteden kovmuştu.
Kaynak: Kolektifler.net