AKP’nin ve medyanın THY grevine karşı yürüttüğü psikolojik harp giderek trajikomik bir hal alıyor

AKP’nin ve medyanın THY grevine karşı yürüttüğü psikolojik harp giderek trajikomik bir hal alıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “THY’de grevin bittiğini” iddia etmesinden iki gün sonra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan THY’deki aksamalardan dert yandı
Milliyet’in haberine göre MÜSİAD 13. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’ne geç kalan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türk Hava Yolları’na (THY) hakkımı helal etmiyorum. Tedavimi yarıda kesip geldim ama uçak maalesef zamanında kalkamadı” dedi.
Çağlayan’ın sözleri 10 gündür süren grevin başından bu yana AKP’li bakanların ve medyanın “uçuşlarda aksama yok” iddiasının da bir yalan ve greve karşı psikolojik harp söylemi olduğunu ortaya koydu. Grevin etkisiz olduğu iddiaları ısrarla sürdürülürken Binali Yıldırım da grevin bittiğini iddia etmiş, işareti alan THY yöneticileri Bakan’ın işaretiyle “olmayan” grev hakkında dava açmaya girişmişti.
Ne var ki Zafer Çağlayan, arkadaşlarını zor durumda bırakan, itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. MÜSİAD’ın Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’ne Ankara’dan THY uçağı ile gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, oldukça sinirlendiğini belirterek, THY’deki rötarlar yüzünden bütün programlara gecikmeli gittiklerini ifade etti. Yaptığı konuşmada geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Ankara’da gördüğü fizik tedavisini yarıda kesip havalimanına gittiğini açıklayan Bakan Çağlayan, “11 sene önce büyük bir kalp krizi geçirmiştim. İçki ve sigara içmem. Sporu düzenli yaparım ama benim randevulara zamanında gitme gibi bir hastalığım var. O hastalığım neticesinde saat 5’te yaptırmakta olduğum fizik tedavisini yarıda kestim. Havalimanına geldim ve müjdeyi aldım. Dediler ki THY uçağı geç gidecek. Alışık olduğum bir durum. Benim için çok tuhaf gelmedi. Sonra bir anons yaptılar, 40 dakika sonra uçağa alacağız diye. İsterseniz hiç kaldırmayın dedim. Sonuçta bizi İstanbul’a getirdiler” dedi. İstanbul’a geldiklerinde yaşadıkları sorunun bitmediğini ifade eden Bakan Çağlayan, “Bu sefer zannettiler ki ben İstanbul’a hiç gelmemişim. Birkaç tur attırdılar bize. Dedim ki ilave ücret vermem. Evet geçikmemin sebibi THYdir. Hakkımı helal etmiyorum. Çünkü ben gittiğim her yerde THYyi dünyanın her yerinde güzel bir şekilde tanıtmaya çalışıyorum. Başbakan ve biz 25 bakan gittiğimiz her yerde tanıtıyoruz ve iftihar ediyoruz. Ama şimdi benim buraya geç getirdiği için sinir katsayımı içiğn ve kolestrolümü yükselttiği için geçmiş hiçbir hakkımı helal etmiyorum. Buradan söylüyorum ve sizlerden özür diliyorum. Çünkü böyle bir haddim yok. Ucu ucuna yetişmeye çalışıyoruz. Dün de aynı şeyi yaşadık. Böyle bir şeye sebebi gereçkesi ne olursa olsun kimsenin buna hakkı yok ve ilk defa da bu kadar sinirli konuşuyorum.” şeklinde konuştu.
Sendika.Org